În intersecţia dintre bulevardele Dimitrie Cantemir şi Mărăşeşti (ori cu alte cuvinte la Budapesta), azi la ora 13:27:48 se înregistrau … ăăă … -5 grade Celsius 🙂 Căldură mare, mon cher!
Şi fiindcă tot am menţionat magazinul Cocor ieri, m-am gândit ca pentru azi să postez o fotografie de noapte cu el şi marile-i ecrane de publicitate.
Ce-i lipseşte chelului? 🙂 Hm … Poate o “Alee a Celebrităţilor”, inspirată de celebrul “Walk of Fame” din Los Angeles. Versiunea românească a debutat în ianuarie 2011, stelele fiind amplasate în mica piaţă de lângă magazinul Cocor. Până în prezent aleea conţine şase stele (în fotografia făcută de mine la începutul verii apar doar cinci), respectiv cele ale lui Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Amza Pellea (decernată in memoriam) şi mai nou a regizorului Alexandru Tocilescu. Proiectul a fost iniţiat de magazinul Cocor şi de Teatrul Metropolis.
Centrul Vechi s-a schimbat mult în ultimii doi ani, devenind peste noapte buricul vieţii de noapte a Bucureştiului, locul în care ieşi în oraş cu prietenii. S-au deschis multe restaurante, baruri şi cluburi noi, iar acum în toiul verii mesele şi umbrelele umplu trotuarele, lăfăindu-se din perete în perete pe toată lăţimea străzii. Dar, pentru că vorbim de Bucureşti, transformarea nu e niciodată totală. Printre mesele noilor terase încă se pot vedea vechii locatari ai Centrului Vechi.
De anul trecut Bucureștiul a intrat în rândul mai multor orașe din lumea largă oferind pe parcursul verii un festival de muzică clasică cu intrarea gratuită. Spectacolele au loc începând cu 19.30 în fiecare sâmbătă și duminică, de pe 8 mai până pe 25 septembrie, în Parcul Colțea din Piața Universității. După cum am menționat deja intrarea este gratuită (sau mai bine zis, intrarea a fost plătită deja din taxele bucureștenilor). Mai multe detalii găsiți aici.
Graffiti-ul de la Cărturești fotografiat de mine în August 2009 (nu-mi vine să cred că au trecut deja doi ani) a fost schimbat cu unul mai apropiat de sfera de activitate a Cărtureștiului: cărțile.
Poster montat pe zidul cu graffiti de pe Arthur Verona.